Kannettavat PC:t voidaan karkeasti jakaa muutamaan eri ryhmään.
Edullisimmissa malleissa on tehty kompromisseja valmistuskustannusten pienentämiseksi.
Materiaalit ja komponentit näissä ovat yleensä edullisia. Kotelot muovia, hitaat prosessorit (esim Intel Celeron / Pentium), vähän muistia ja levytilaa.
Keskitehoisissa kannettavissa käytetään nopeampia prosessoreja (esim Intel Core i3,i5), keskusmuistia enemmän ja nopeampia SSD:tä. Myös näyttö on yleensä laajemmalla katselukulmalla ja paremmalla kirkkaudella varustettu.
Premium kannettavat erottuvat edukseen parhaimmilla näytöillä, keveydellä, ohuilla näytönreunoilla, parhailla materiaaleilla sekä nopeimmilla komponenteilla. Usein takuukin on vakiona pidempi (3 vuotta)
Tehokannettavat ovat suunniteltu videoeditointiin, CAD-suunnitteluun, kuvankäsittelyyn yms Näissä on tehokkaimmat komponentit. Nopeimmat prosessorit, eniten keskusmuistia ja laajennusvaraa. Näytönohjaimet ovat usein nVidia Quadro tai Radeon valmistajien nopeimpia malleja. SSD:t ovat markkinoiden nopeimpia M.2. malleja
Hybridit ovat kannettavia PC:tä joita voi käyttää monipuolisimmin. Näyttö saattaa olla irroitettavissa näppäimistöstä tai käännettävissä ympäri. Ne ovat usein myös kevyempiä ja akunkesto on pitkä. Esim Microsoftin Surface tuoteperhe.
Teollisuuskannettavat ovat rakennettu kestämään iskuja, pölyä ja vaikeita olosuhteita. Liitännät on suojattuja, näytöt kirkkaita myös ulkokäytössä.
Pelikannettavat ovat luonnollisesti optimoitu 3D pelejä varten. Niissä on nVIdian uusimpia näytönohjaimia. Valaistut näppäimistöt. Isot näytöt ja SSD+kiintolevy combot ovat vakiokomponentteja.